DORIAN®
Bitki |
Uygulama Zamanı | Uygulama Dozu | ||
Yapraktan Gram/da (100L su) | Damla Sulamadan Gram/da (1 ton su ile) | Topraktan g/da , g/Ağaç
| ||
Yeni Dikilen Fidanlarda |
| - | - | 10g -20g /Ağaç Sulama veya Yağmur öncesi kök bölgesine serpilerek |
Sebzeler (Sera/Tarla) Domates, Biber, Hıyar Patlıcan, Karpuz, Kavun, Kabak v.b. | Fide dikiminden itibaren, hasattan 15-20 gün öncesine kadar | 75-100 | 200-250 | - |
Üzümsü Meyveler Bağ, Kivi, Çilek, Böğürtlen, Frambuaz, Yabani Mersin, Ahududu v.b. | Fide dikiminden itibaren, hasattan 15-20 gün öncesine kadar | 75-100 | 200-250 |
30 g - 50 g / Omca yada Sulama veya Yağmur öncesi kök bölgesine serpilerek |
Sürgün oluşumu başlangıcında | 75-100 | 200-250
| ||
Gelişme dönemi boyunca | 200-250 | 300-350 | ||
Turunçgiller Portakal, Mandalina, Greyfurt, Limon, Kamkat v.b.
|
İlkbahar sürgünleri 2/3 oranında uzadığında |
100-150 |
200-250 | 1 yaş: 50 g /Ağaç 2-3 yaş: 50 g – 150 g /Ağaç 4 yaş ve üstü: 200 g –300 g /ağaç Sulama veya Yağmur öncesi kök bölgesine serpilerek |
Meyve Ağaçları Kiraz, Vişne, Avakado, Şeftali,Nektarin, Kayısı, Erik, Nar, Muz Kivi, Elma, Armut, Ayva v.b. |
Sürgün faaliyeti başladıktan sonra |
75-100 |
200-250 | 1 yaş: 50 g / Ağaç 2-3 yaş: 50 g- 150 g /Ağaç 4 yaş ve üstü: 200g –300 g /ağaç Sulama veya Yağmur öncesi kök bölgesine serpilerek |
Zeytin, Antep Fıstığı, Badem, Ceviz, Fındık v.b. | Sürgün faaliyeti başladıktan sonra | 75-100 | 200-250 | 200 g/Agaç Sulama veya Yağmur öncesi kök bölgesine serpilerek |
Mısır-Ayçiçeği | Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren |
75-100 |
200-250 | - |
Patates - Şeker Pancarı | Yumru irileşme döneminde | 75-100 | 200-250 | - |
Buğday-Arpa-Çeltik | Kardeşlenme döneminde | 75-100 | - | - |
Pamuk | Taraklanma başlangıcında, koza oluşumundan önce | 75-100 | 200-250 | - |
Fasulye-Nohut Mercimek | Gelişme dönemi boyunca | 75-100 | 200-250 | - |
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Lahana, Ispanak, Roka vb.) | 5. yaprak açmadan önce | 75-100 | 200-250 | - |
Soğan-Sarımsak- Havuç | Bitkilerin 5-6 yapraklı olduğu dönemden itibaren | 75-100 | 200-250 | - |
Yeşil alanlar, Kesme çiçekçilik Gül, Glayör, Gerbera,Karanfil, Sardunya v.b. |
Gelişme dönemi boyunca |
75-100 |
200-250 |
3 g – 4 g Her bir metre sıraya |
DORIAN uygulamaları genel olarak ilkbaharda, ekim-dikim zamanında ya da bitki gelişiminin hızlı olduğu herhangi bir zamanda yapılabilir.Uygulamalar kök bölgesine serpmek, serpip toprağa karıştırmak, tarla bitkileri ve sebzelerde şerit şeklinde serpmek veya su ile karıştırıp pülverizatörle yeşil aksama püskürtmek şeklinde olabilir. DORIAN suda tamamen çözülebilen bir gübredir. Ayrıca sulama suyuna vererek veya damla sulama sistemi ile de DORIAN uygulaması yapılabilir. Su ile karıştırıp pülverizasyon şeklinde atılması halinde uygulama aletinde aşındırıcı etkisi olabileceğinden uygulama bittikten sonra uyguama aleti hemen temizlenmelidir.
* Önerilen dozlar damla sulamadan uygulamada dekara; yapraktan uygulamada ise 100 Litre su ile çözünerek verilmelidir.
* Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır.
*Bu dozlar şiddetli demir noksanlığı durumları içindir. Daha hafif durumlarda dozu üçte bir durumda azaltınız.
*Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır. Hiç bir zaman ağaç başına 500 g dozu aşmayınız.
Karışabilirlik Durumu:
DORIAN kuru ve sıvı gübreler ile karışım halinde kullanılabilir, ancak bakır gibi ağır metal ihtiva eden ilaçlar veya gübreler ile karıştırılarak kullanılmaz.