Basın Duyurusu •  4.10.2019

Türkiye’ye çevre sorumluluğunda Avrupa birinciliği

Something went wrong. Please try again later...

Çevreyi iyileştirmek ve korumak adına öne çıkan çabaların ödüllendirildiği ve Corteva Agriscience sponsorluğunda düzenlenen ERA’da bu yıl, Türkiye’den aday gösterilen Kut-San Tarımsal Pazarlama Avrupa Bölge Birincisi ödülüne layık görüldü.

1990 yılından beri Environmental Respect Awards (ERA-Çevresel Saygı Ödülü) her yıl tarım sektöründeki çevre bilinci ve sürdürülebilirlik alanlarındaki küresel çalışmaları ödüllendiriyor. Corteva Agriscience ’ın sponsorluğunda düzenlenen uluslararası ödül töreni etkinliğinde bu sene Avrupa Bölge Birincisi ödülünün sahibi, Samsun’da 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Kut-San Tarımsal Pazarlama oldu.

30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ödül töreni, ABD’nin başkenti Washington’da organize edildi. Çeltik ve fındık üretiminin yoğun olduğu Samsun’da çalışmalarını yürüten Kut-San Tarımsal Pazarlama ise “2019 Europe/Middle East/Africa, Ambassador Winner” kategorisinde ödül alarak Avrupa Bölge Birincisi seçildi. Ödül törenine Corteva Agriscience Türkiye Lideri Harun Toksöz ile katılan ve törende Türkiye’yi temsil eden şirket, Samsun’da bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni ve bölgenin biyoçeşitliliğini koruma adına yürüttüğü çalışmaları ile ödüle layık görüldü. Kut-San; 561 bitki, 352 kuş ve 29 balık türüne ev sahipliği yapan Kızılırmak Deltası'nın korunması adına bölgedeki üretici ve zirai bayilere eğitimler düzenliyor.

Çevre duyarlılığı konusunda eğitimler veriliyor

Özellikle çeltik yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı bölge hakkında “Hem pestisitlerin yanlış kullanımı hem de yanlış su yönetimi nedeniyle Kuş Cenneti ve bölgedeki kuşlar tehdit altında” diyen Kut-San Tarımsal Pazarlama Genel Müdürü Cem Tolga Korkut, Corteva Agriscience Türkiye Bitki Koruma Karadeniz Bölge Müdürü Emre Demirdağ’ın da desteğiyle bölgedeki üreticilere doğru ekipman kullanımı ve çevre duyarlılığı konularında eğitim ve saha gösterileri düzenliyor. Kut-San ayrıca, Doğu Karadeniz bölgesinde yaygın olan fındık tarımında da toprak erozyonuna karşı mücadele ediyor ve bölge üreticilerine yabancı ot kontrolü hakkında eğitimler veriyor. 

 

Daha fazla bilgi için Environmental Respect Awards webstitesini buradan ziyaret edebilirsiniz.